fbpx
Kérj ajánlatot!

10 esküvőhelyszín kis létszámú esküvőre

Az elmúlt hetekben kaptam jó néhány megkeresést igazán kis létszámú esküvő szervezésére. Mit értek ez alatt? Maximum 30 fő. Az utóbbi időben érkezett 10-15 fős ajánlatkérés is. A kérdés, amit nekem szegeztek mindig ugyanaz volt: Hol lehet mini esküvőt szervezni és mennyiért?

10 esküvőhelyszín kis létszámú esküvőre

A „mennyiért” kérdést most rövidre zárom annyival, hogy természetesen sokkal olcsóbbra jön ki egy kis létszámú esküvői vacsora költsége, hiszen a catering mindig a legdrágább tétel, de nem szabad elfelejteni, hogy attól még a szolgáltatások ára nem (biztos, hogy) változik arányosan a vendéglétszámmal, legalábbis nem minden esetben. Ugyanúgy szükséged lesz fotósra, videósra, dekorációra, ruhára, stb….khm…esküvőszervezőre 😊 (Ha neked is fontos a magas minőség és a stresszmentes élmény!) Viszont összegyűjtöttem néhány budapesti helyszínt, ahol káprázatos kis esküvőt tudunk szervezni.

Azt azért mindenképp szeretném így az elején leszögezni, hogy attól még, hogy mikroesküvő, nem mindig zárul be a kör azzal, hogy egy ünnepi vacsora és kész. Felmerül ilyenkor az igény, hogy egy egész estés bulit szervezzünk a megszokott esküvős elemekkel. Ugyanakkor nem hazudok, ha azt mondom, többen vannak, akik az ilyen kis családias létszámú esküvőket kora estétől késő estig tervezik, aminek nem szerves része a party, hanem inkább egy ünnepélyes összejövetelben, vagy vacsorában, úgynevezett amerikai típusú esküvői fogadásban gondolkodnak, ami tortával zárul. Most ennek megfelelően mutatok néhány helyet, ahol nagyon szép, stílusos és elegáns kis létszámú esküvőt tudunk nektek szervezni, a buli csak rajtatok múlik. A helyszínekkel való egyeztetést pedig bízzátok ránk 😉

1-2. Emile és Gerbeaud Ház

A Gerbeaud brand méltán híres, tradícionális kávéháza az 1800-asévek közepétől üzemel Budapest szívében a Vörösmarty téren, a nyüzsgő Váci utca közvetlen szomszédságában. Belépve klasszikus 19. századi kávéházi hangulat fogad és ezt a hangulatot kölcsönözheted az esküvődre is, amennyiben a szalonok valamelyikét válaszod. A szalonok kis létszámú, maximum 30-50 fő befogadására ideálisak. Képünkön az arany szalon látható.

Az Emile a Gerbeaud kistestvére. Egy lenyűgöző villaépület Budán, mely a Gerbeud minőséget képviseli. Kiváló helyszíne mikro esküvőknek, 30-40 főig. Kerthelységében esküvői ceremóniát vagy akár ültetett vacsorát is szervezhetünk. A szalonok bája pedig elragadóan kellemes és családias atmoszférát teremt. Szerintem a képek magukért beszélnek.

3. High Note Skybar

Az Aria hotel tetején található skybarnál aligha találni tökéletesebb mini esküvőhelyszínt. Van egy kis nyitott része, ahol esküvői ceremóniát lehet rendezni, és van egy fedett része, ahol kis létszámú vacsorát szervezhetünk maximum 40 fő részére. 5*-os kiszolgálás a Bazilikával a háttérben. Stílusos, nagyvilági, szerintünk nagyon menő.

high-note-skybar esküvőhelyszín

4. Gundel

A Gundelt senkinek sem kell bemutatni, még a külföldi párok előtt sem ismeretlen a név, mely egyet jelent a tradícióval Budapesten. Az egyik legrégebbi magyar étterem, hagyományos ízekkel, luxussal fűszerezve. A Gundel rengeteg lehetőséget rejt magában. Kisebb termei esküvőre alkalmasak, ahol zártkörűen tudsz ünnepelni a legfontosabbakkal.

gundel esküvőhelyszín

5. Városliget cafe

A Hősök tere és a jégpálya közvetlen szomszédságában elhelyezkedő különleges esküvőhelyszín a Városliget cafe. Az étterem kisebbik ékköve a Törley terem, ami a maga cafe- báros hangulatával, szögletes formájával különleges, formabontóbb, vagány kis létszámú esküvők tökéletes helyszíne lehet. Elférhet akár 50 fő is. Ceremóniát pedig tarthatunk a tó partján is.

Városliget cafe esküvő

6. Matild Palota: The Duchess

2020-ban nyitott luxushotel, tetején a legjobb kilátással bíró tetőterasszal. A Duchess félig fedett terasz, így rossz időben is otthont adhat kis esküvőknek. Mi ugyan ezt a mini esküvőt még úgy szerveztük, hogy nem volt fedve a fél terasz, de a hangulat mit sem változott azóta, sőt, immár esőben is ünnepelhetsz a tetőn.

7. Anantara New York Palace Budapest, Vörös szalon

Királyian elegáns, fényűző palota hangulatú esküvőd lehet a New York Cafe arany szalonjából nyíló vörös szalonjában, ami egy kis méretű terem, de annál elegánsabb esküvőhelyszín. Nagyon szívesen szerveznénk ide egy kicsi esküvői vacsorát. 20-30 főre javasoljuk.

8. Félix Kitchen and Bar

A Félix egy több funkciós nagyvilági rendezvényhelyszín Budapest szívében, Pazar panorámával, közvetlenül a Duna parton. A patinás épület egy nagy renováláson esett át és 2018-ban már megújult külsővel és belsővel nyitotta meg kapuit. A Világörökség részeként, műemlékvédelem alá esik. A termek közül elegáns vacsora helyszíne lehet a gyönyörű Kovásznai szalon, ahol a vendégek egy hatalmas ovális asztalt tudnak körbe ülni, maximum 22 fő. Itt azonban a berendezés megóvása érdekében bulizni, táncolni nem lehet. Viszont lehet egy nagyon magas minőségű elegáns vacsorát szervezni, akár a teraszon egy ceremóniával egybekötve.

esküvőhelyszín

9. Millenium kávéház

A Városliget gyöngyszeme a Millenium kávéház. De nem! Nem a nagy teremre gondolok, és talán sokan nem is tudják, hogy van a kávézónak egy kicsi különterme, Tükörterem néven. Most a tükörteremre gondolok, mint esküvőhelyszín. Vagyis inkább vacsora helyszín, mert ez a terem valóban kicsi, de szeparált, elegáns helység, ahol egy stílusos vacsorát tudsz szervezni.

Millenium kávéház esküvő

10. Alice Hotel

Egy stílusos kis hotel and Andrássy úton, amely a Világörökség részét képezi, és még kertje, terasza is van. Nem tökéletes kombináció? Maximum 30-50 főre alkalmas esküvőhelyszín, de mi inkább még ennél is kevesebbre javasoljuk, ha a legszebb részén tartanád az esküvőt. Nekünk teljesen beindítja a fantáziánkat, nagyon szívesen szerveznénk ide is egy kis esküvőt. Te hogy vagy ezzel? 😊

Alice hotel esküvőhelyszín

Ha neked is tetszett a bejegyzés, és szeretnéd, ha én lennék az esküvőszerveződ, keress meg!

https://rgsmartevent.com/eskuvoszervezes/

A tanácsadásról bővebben itt találsz tudnivalókat:  https://rgsmartevent.com/eskuvoi-tanacsadas/

Mindenkinek boldog, szeretetteljes készülődést kívánok!

Rácz Andi