fbpx
Kérj ajánlatot!

Három gyakori kérdés az esküvői dekorációval kapcsolatban

Avagy miért is fontos az esküvői dekoráció?

Három gyakori kérdés az esküvői dekorációval kapcsolatban Dekor: Esküvők Virága, Fotó: Rabloczky Wedding Photography

A dekoráció egy olyan kérdéskör, amiről a menyasszonyoknak nagyon különböző a véleménye, viszont sokszor az általános egyetértés és egyben a szűk keresztmetszet az, hogy a dekoráció irreálisan drága tétel a többi esküvői költség között. Miért drága, mi kell bele, miért kell, és mennyiért kell? Ezek a nagy kérdések, melyekre alább megpróbálok röviden válaszolni.

1. Miért drága? Kinek mi a drága, ugye. Röviden azért, mert nem egyenlő az esküvőn felhasznált, dekoros által készített virág a sarki virágosnál megkötött virágcsokorral. Nem azért drágább egy esküvői csokor, mert meghallják, hogy esküvő, és rögtön megduplázzák az árat. Kérlek, hogy ennek ne dőlj be, sajnos sok helyen lehet olvasni, elsősorban menyasszonyos csoportokban „spanolják” egymást a lányok ezzel. Nem igaz. Az esküvőn felhasznált virágok és a komplett dekoráció hosszú utat jár be, amíg az elképzelt esküvői koncepcióból valóság lesz, vagyis az esküvői dekor az esküvő helyszínére, a megfelelő helyre kerül. Találkozók, egyeztetések, levelek, tervezés, kalkulációk, virágpiac, szállítás, tartósítás (!), virágkötés, az egyéb eszközök beszerzése akár külföldről, textilek, kiegészítők bérlése, grafika, installálás, építés és bontás, utazás. Idő, munkaerő, vagyis pénz. Tehát, nem olyan egyszerű és egyértelmű, mint, amilyennek elsőre gondolják.

2. Miért érdemes az esküvői dekorációt alaposan végig gondolni és nagy odafigyeléssel kialakítani? Mert a dekoráció adja meg az esküvő alaphangulatát és megmutatkoztok benne Ti is. A ti ízlésetek, személyiségetek. Emeli az est ünnepélyességét és (kis túlzással) az összes fotón látszódni fog. Ez a legjobb eszköz ahhoz, hogy az esküvőd egyedivé varázsold, és kiemeld a többi nap közül. Mindenképpen tervezést igénylő, nagy feladat, amit legjobb, ha egy dekoros csapatra bízol. És ne hidd el azonnal, hogy ha magad készíted, azzal feltétlenül jobban jársz. Érdemes a vele járó költségeket és befektetett energiát és időt végig gondolni az elején, és annak tudatában előre eldönteni, valóban megéri-e a DIY dekoráció. Ezt a témát már említettem egy blog cikkemben. Itt találod.

3. Hogyan kezdd el az esküvői dekorációd megtervezését? Inspirálódj, ötletelj. Képzeld el az esküvődet, lásd magad előtt, mit szeretnél. Legjobb, ha a klasszikus pinterestes fotókon túl valódi magyarországi esküvőkön készült fotókat is meglesel. Erre a legegyszerűbb megoldás hazai dekoros oldalakat felkeresni. Már a helyszínt is lehetőleg annak tudatában válasszátok ki, hogy tudod, nagyjából milyen stílusú esküvőre vágysz. Ha a helyszín megvan, a legjobb már ezen a ponton dekorost bevonni a munkába, mert szakértelmével olyan kérdésekre is tudja majd a választ, amire nem is gondolnál. Ha az álomhelyszín megvan, akkor mérd fel az adottságait. Itt most olyanokra gondolok, mint pl. az ott uralkodó színek, szőnyeg, burkolatok, textilek, belmagasság, alapterület, fényviszonyok, stb. A teljes esküvői költségvetést figyelembe véve előre célszerű meghatározni, hogy erre a tételre körülbelül mekkora összeget szántok. Ez után jöhet a konkrét tervezés. Ha a sorrendet megfordítod, félő, hogy sorozatos újratervezés is lehet belőle.

Végezetül pedig -bár nem vagyok dekoros- hoztam néhány inspirációt az általam szervezett esküvők közül az elmúlt néhány évből, valamint 2 inspirációs fotó gyűjteményt, amelyek még nem valósultak meg a mostani helyzet miatt, de dolgozunk rajta. 🙂  A felsorolás jól szemlélteti, hogy mennyire más minden egyes esküvő, mennyire mutatja az adott pár stílusát. Próbáltam teljesen különböző stílusokat választani, de a lehetőségek tárháza végtelen. Az „elkövetőket”, vagyis a dekoros kollégákat pedig mind meleg szívvel ajánlom.  Remélem, nektek is tetszenek. Ezekkel bővebben a facebook oldalamon foglalkoztam. Kövessétek az oldalt, ha szeretnétek további érdekes tartalmakat az esküvőkről. Tovább a facebookra>>>

Ha még többet olvasnál az esküvő és esküvőszervezés témában, tovább a többi cikkhez>>>

Dekor: Esküvők Virága

Dekor: Excellent Wedding Design

Dekor: Blush Wedding Decor

Dekor: Lara Dekor Kecskemét

Dekor: Esküvők Virága

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha szeretnéd, hogy segítsek az esküvőd megszervezésében, akkor ötleteljünk együtt. Keress bizalommal!

Rácz Andrea

Esküvőszervező 

+36306518491

info@rgsmart.hu