fbpx
Kérj ajánlatot!

Esküvői bakik 2.

Korábban „az általánosabb”, tágabb értelmezésű bakikról írtam. Ez a második rész legyen egy tömörebb felsorolás. Olyan apró hibákat szedtem össze 12+1 pontban, amik igazából elkerülhetők, de könnyen bakiba fordulhatnak át. Figyeljetek oda rájuk, és minden sima lesz! 🙂

Esküvői bakik 2. Násznép az esküvőn. Fotó: Bende Tamás

A cikk előzményét itt találjátok.

Gyakran előforduló hibák:

1.  A menyasszony készülődésre kevés idő „marad”. A nagy nap tele van izgalommal. Gondolj bele egy olyan szituba, amikor majd’ kiugrasz a bőrödből, körül vesznek a barátnőid, az anyukád. Lehet, hogy legurul pár pohár pezsgő, nagy nevetések. Merem állítani (tapasztalat!), hogy ilyen esetben kizárt, hogy a menyasszony végig ül nyugalomban 2 órát. 🙂 Ugye, hogy ugye? Inkább ráérős legyen, mint sietős, ami már magában fokozná az amúgy sem kevés izgalmakat.

A menyasszony készülődése a nagy napon. Fotó: Anna Utesheva

2. Az 1-es pont miatt első sorban a menyasszonyokra értem, de természetesen a vőlegényekre is vonatkozik: A reggeli és az ebéd ugyanúgy legyen a nagy nap része, mint a vacsora. Ha nem szeretnél a ceremónián elájulni, akkor kérlek, egyél és igyál nap közben (ne csak pezsgőt 🙂 ).

3. DIY dekoráció aznapi saját kezű installálása. Szerintem ne próbáld ki, milyen, ha életbe lép az 1-es és 2-es pont, halmozottan lesz rád érvényes az összes vele járó feszültséggel együtt, ha még a dekorral is te szeretnél foglalkozni.

4. Amikor a DIY álom nem válik valósággá. Szakad, borul, törik, nem áll meg, hogy rögzítsem, nincs hozzá cuccom, hervad, hullik, ésatöbbi’. Legjobb javaslatom az lenne, hogy egyáltalán ne te foglalkozz az esküvői dekorral, de aznap ez már késő. Szerintem legyen tartalék. Felszerelésből és emberből is. De inkább gondolkodj előre, és legyen esküvői dekoros csapat a segítségedre. A késő bánat a legrosszabb.

5. A torta túl korán érkezik. A legjobb, ha a torta a torta vágás előtt érkezik, vagy nem sokkal korábban. Ha korán, netán már előző nap a helyszínen van, akkor a szakszerű hűtésre arra alkalmas, külön hűtőben feltétlenül gondolni kell. (Ugye te sem raknád a gyönyörű tortádat egy egész napra a lagzis pöri mellé ugyanabba a hűtőbe?)

6. Gyertya gyújtás vagy homok öntés szélben? Nem fog összejönni! Must have B terv!

Gyertya gyújtás szabad téren. Fotó Anna Utesheva

7. Vacsora a szabad ég alatt. Csak a vakmerő, legbevállalósabb pároknak javaslom, hogy B terv nélkül menjenek bele egy teljesen szabadtéri buliba.

8. Személyes iratok elhagyása. Avagy a hivatalos ceremónia előtti pillanatokban való őrült keresése. Otthon hagyása, a lehető legtávolabbi embernél hagyása, autóban hagyása….tekintettel arra, hogy a menyasszonynak általában nincs hátizsákja.

9. Az „túlélőcsomag” hiánya. Minden legyen benne, amire egy nőnek szüksége lehet, kiegészítve mindennel, amire egy menyasszonynak szüksége lehet. 🙂

10. Nincs megszervezve az ajándékozás. A vendégeknek tudniuk kell, mikor, hogyan tudják átadni az ajándékot/borítékot. Ezt világosan kell feléjük kommunikálni, ha nem szeretnétek, hogy a vendégek egész este a borítékot szorongassák a kezükben arra várva, hogy mikor tudják átadni. Ha voltál már hasonló esküvőn, akkor tudod, hogy ez a bizonytalan érzés vendégként sem jó.

Ajándékozás 🙂 Fotó: Győrfi Photography

11. Tűsarkak a terepen. Talán minden menyasszony gondol a saját kényelmére, és nem vesz fel tűsarkú cipőt egy macskaköves és/vagy füves, dimbes-dombos hepehupás esküvőhelyszínen, de feltétlenül gondoljatok a vendég hölgyekre is. Ne felejtsétek el tájékoztatni őket a terepviszonyokról.

12. A sátor, mint üvegház. Forró nyári esküvő, víztiszta sátor a napon, nulla légkondival. A többit el tudod képzelni. Tudnod kell, hogy akkor is több fokkal melegebb lesz bent/alatta, ha az oldalait elhúzod, persze, azon a kondi sem segít. Sátras esküvőt csak szervezői segítséggel szervezz! Az üvegház csak egy a sok olyan probléma közül, amivel szembesülhetsz, ha sátras esküvőt szervezel. Ide profi kell, és nem bánod meg.

+1    Alvás hiány 🙂 Mondanám, hogy aludjátok ki magatokat előző este, de én is voltam menyasszony. Hiába beszéltem meg magammal, hogy 8-9-ig minimum alszom, hogy szép kisimult legyek, 7-kor már nem fértem a bőrömbe. Szóval, inkább csak reális dolgokat írok, lehetetlent nem. Ezért ez csak a +1 kategóriába fért bele.

Ha tetszett a cikk, kövessetek Ti is, már nagyon sok helyen ott vagyok:

Facebook 

Instagram 

Vk 

Linkedin 

Rácz Andrea

Rendezvényszervező 

+36306518491

info@rgsmart.hu