fbpx
Kérj ajánlatot!

Esküvőszervezési GY.I.K.

Mik azok az esküvőszervezéssel illetve esküvőszervezővel kapcsolatos kérdések, amiket az első találkozó alkalmával biztosan megbeszélünk?

Esküvőszervezési GY.I.K.

Minden megkeresés ajánlatkéréssel indul és minden ajánlatkérésre az a válaszom, hogy beszélgessünk. Hiába van egy űrlap a weboldalon, az esküvő megszervezése annyira komplex feladat, hogy a személyes kontaktus már az ajánlatadás fázisában is nélkülözhetetlen. Legalábbis számomra. Mert nálam minden egyes esküvő különleges és megismételhetetlen, ezért minden párral külön le kell ülnöm az elején ahhoz, hogy megismerkedjünk és személyre szabott ajánlatot tudjak készíteni.  Most 10 olyan kérdést szedtem listába, amik valamilyen formában elhangoznak az első találkozókon.

Ez a cikk nem helyettesíti az első találkozót. 😊 Ez a cikk Neked egy kicsit betekintést nyújt abba, hogy mi zajlik a konzultáción Velem, de a személyes kapcsolódást nem váltja ki. A pontok tehát az én szubjektív tapasztalataim alapján készültek, és remélem, hogy a cikk végére érve már alig várod majd, hogy találkozzunk élőben is! 😊

Lássuk a top tízes listát:

1.Mióta szervezel esküvőket? 10 éve szervezek esküvőket, több, mint 15 éve egyéb rendezvényeket.

2.Mivel foglalkoztál előtte? Konferenciák és szakmai rendezvények szervezésével. Ez a mai napig tart egyébként, csak átalakult. Immár a saját vállalkozásom keretein belül szervezzük a céges eseményeket.

3.Hány esküvőt szervezel évente? Változó. A 2023-as statisztikámban 12 esküvő és 6 céges rendezvény szerepel.

4.Hányszor fogunk/kell/szoktál a párokkal találkozni? Változó, és alkalmazkodik a Ti igényeitekhez. Külföldi párok esetén előfordul, hogy egyszer sem találkoztunk élőben, csak online az esküvő előtti hétig (Igen, jól olvastad, ilyen is volt párszor). Külföldi pár hivatalos esküvője esetén azt szoktam mondani, hogy a minimum 2 találkozó kell Magyarországon. Ebből az első alkalmával helyszíneket nézünk, a második alkalommal a hivatalos papírmunkát intézzük. Magyarországon élő párok esetében előre megbeszéljük, hogy mit szeretnétek, és ahhoz alkalmazkodva szervezzük a találkozókat. Összességében azt tudom mondani, hogy az átlagos személyes találkozó szám nálam az esküvő előtt 2-3 alkalom, de függ a bejárásoktól, és attól, hogy Ti miben számítotok rám. Ruha próbákra pl a legritkább esetben hívnak el a menyasszonyok, de az ajánlásaimat szinte mindig kikérik. A szolgáltatókkal egyre gyakrabban ma már videóban találkozunk, és sok minden mást is online intézünk és szervezünk. Online kommunikálunk és sokszor találkozunk videohíváson keresztül, ami mindenki számára kényelmes és gyors megoldás.

5.Elintézed a hivatalos papírokat a házasságkötéshez? Ez a kérdés általában külföldön élő magyar vagy nem magyar állampolgár pároktól érkezik. Természetesen igen. Az itthon élő magyar párok ezt a részt sokszor önállóan intézik, hiszen számukra a folyamat nem bonyolult, de nekik is segítek, ha kell, illetve átbeszéljük a részleteket mindenképpen. Külföldi párok esetén előkészítem a papírmunkát annak minden bonyodalmával, de kelletek hozzá Ti is. Ide kell látogatni mindenképpen, de ha én intézem, akkor csak mutatom, hol kell aláírni, és kész.

6.Tudsz az esküvői ruha kérdésben is segíteni? Igen. Nagyon sok menyasszony kikéri a véleményemet, és azt kell, hogy mondjam, hogy tavaly már egyre több vőlegény is. Adok ajánlásokat, ha szeretnétek magyar szalonok illetve ruhatervezők vonatkozásában.

7.Hány helyszínt nézünk meg? Rövid válasz: Általában 3-5 helyszínt nézünk meg személyesen, 1 vagy 2 napra szervezve. Ha a helyszínválasztást alapos kutatómunka és igényfelmérés előzi meg, akkor az általam javasolt esküvői helyszínek közül a Top 3 személyesen is meglátogatott helyszínben benne lesz az igazi, és teljesen felesleges és időrabló végig járni az országot és nem releváns helyeket is megnézni.

8.Mennyi ideig tart általában az esküvő megszervezése? Erre nincs általános válasz. Annyi ideig tart, amennyi időnk van az esküvőig 😊. Ha azt mondod, 2 hónap múlva szeretnéd, akkor annyi idő alatt szervezzük meg. Volt már 3 hetes szervezésem és volt már 2 éves is. (És volt már 3 éven belül négyszer halasztott kovidos esküvő is annak idején…) Erre nincs recept, csak egy jó tanács: minél kevesebb idő van a szervezésre és minél inkább főszezoni esküvőt szeretnél, annál több kompromisszumot kell kötni és annál inkább fogsz örülni, hogy van egy szuper esküvőszerveződ.

9.CM szerepet is vállalsz? Igen, de jelenleg csak magyar nyelven. A magyar párjaimnak tudok komplex szervezési és lebonyolítási szolgáltatást nyújtani. Ha érdekel, erről bővebb infót itt találsz. A többségben lévő külföldi párjaimnak pedig megtaláljuk a megfelelő ceremóniamestert az adott nyelv(ek)en.

10.Tízeske, ami természetesen minden konzultáción elhangzik, és el is kell, hogy hangozzon, hogy mennyibe kerül az esküvő. Az első konzultáció ingyenes és a megismerkedésen túl a célja az, hogy az esküvőszervezés alapjait átbeszéljük, melynek szerves része a költségvetés. Mondhatnám úgy is, hogy hogy erre a kérdésedre én majd visszakérdezek, hogy „És nektek mennyitek van rá?” Mert, hogy így fogunk eljutni oda, hogy mennyibe kerül a TI esküvőtök. Mindegy ugyanis, hogy a más esküvője meg az „átlag” esküvők menyibe kerülnek, az csak a kiindulási pont. A lényeg, hogy nektek mivel kell számolnotok. Ezt fogjuk átbeszélni az első találkozó alkalmával. Erről a témáról bővebben ebben a cikkben is foglalkoztam.

Nos, a fenti lista csak egy kivonat, a top 10! Ezen kívül az első találkozón beszélgetünk az esküvői szolgáltatásokról, és mindenről, ami Titeket érdekel. Az első alkalom mindig ingyenes, használjátok ki arra, hogy bátran kérdeztek mindarról, ami foglalkoztat. Nektek ez egy lehetőség, hogy megismerjetek, nekem pedig lehetőség, hogy hogy megismerjelek Titeket és az esküvői elképzeléseteket és ennek alapján ajánlatot tudjak adni, amivel elindulhatunk a közös úton.

Ha már alig várod, hogy élőben beszélgessünk az esküvőtökről, katt ide és vedd fel velem a kapcsolatot.

Rácz Andrea

Esküvőszervező 

+36306518491

info@rgsmartevent.com