fbpx
Kérj ajánlatot!

5+1 újévi esküvőszervezési tipp, ha karácsonykor megkérték a kezed

A karácsonyi lánykérés egy varázslatos pillanat, ami a csillogó és boldog ünnepet még tökéletesebbé teheti. Ha Neked is most kérték meg a kezed, és jövőre tervezitek az esküvőt, ez a cikk neked szól.

5+1 újévi esküvőszervezési tipp, ha karácsonykor megkérték a kezed

Abban a pillanatban teljesen felfordul a világ, hiszen igent mondtál és a világ legboldogabb emberének érzed magad. Elragadnak az ünneppel kapcsolatos események és eltelt egy hét, mire lenyugszol, eljött az új év. Ha elhatároztátok, hogy jövőre (vagyis idén!) szeretnétek összeházasodni, akkor azt gondolhatnád, hogy azonnal bele kell kezdeni az esküvőszervezésbe, hiszen az idő kevés. Ezért hoztam most 5 tippet, hogy a szervezést jól kezdd el, és hatékonyan tudj haladni vele, hogy az álomesküvő már a következő évben megvalósulhasson.

1.Ne siess. Tudjuk mind, hogy az idő kevés, de nem lesz több akkor sem, ha elkezdesz kapkodva szervezkedni. A legjobb, amit tehetsz, hogy jól átgondolva kezded a szervezést. Plusz egy tipp tőlem: Ne kürtöljétek azonnal szét, hogy összeházasodtok. Van abban valami romantikus, hogy egy ideig megtartjátok magatoknak a titkot, és kettesben élitek meg, gondoljátok végig.

2.Írj vendéglistát. Még bármilyen helyszínkeresés előtt az egyik legfontosabb kérdés a vendégek száma. Legyen ez az első lista egy minimum-maximum lista, de a különbség ne legyen nagyon több kb 20 embernél, hiszen a tökéletes helyszín az, amelyik méretben is tökéletes. Nem jó a túl kicsi, és a túl nagy helyszín sem.

3.Gondolod át az anyagiakat. Ez a másik alap dolog, ami nélkül nem lehet hatékonyan elkezdeni a szervezést. Tudjuk, hogy nem könnyű megmondani, hogy mennyibe kerül egy esküvő, de mégis azt muszáj meghatározni az elején, hogy nagyjából mennyit tudtok vagy szeretnétek az esküvőre szánni. Nem, nem a legjobb válasz az, hogy attól függ az egész, hogy mi mennyibe kerül. Természetesen attól függ, de sokkal jobb, ha a dolgot megfordítod és meghatározod mennyiből szeretnél gazdálkodni, a rendelkezésre álló büdzsét osztod be jól, és abból hozod ki a legtöbbet. Az esküvői költségkeretet érdemes azért rugalmas keretek között hagyni, hiszen még az elején vagytok, és alapos tájékozódás után egy kb összeget meghatározni, amiben van némi mozgástér. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ha ebben bizonytalanok vagytok, akkor elérhető az esküvőszervezési tanácsadás, ami pontosan ilyen és ehhez hasonló kérdések átbeszélésére a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer. Profi esküvőszervező segít eligazodni a google-tengerben és a bűvös büdzsé témakörben. Az én szolgáltatásomról itt találsz bővebb infót. Hidd el, egy alkalom többet ad, mint gondolnád. A végére tudni fogod mennyi az annyi és hogyan oszd be.

4.Legyen prioritási listád. Vagyis gondold ki, hogy a Te esküvődben Neked/Nektek mi a legfontosabb. Külsőségek, dekoráció, elegancia, ünnepélyesség? Vagy éppen az ételek, italok minősége? Vagy a hangulat, szórakoztatás? Vagy az emlékek méltó megőrzése, vagyis minőségi fotó-és videó szolgáltatás? Állíts össze erről egy sorrendet, és -ha csak nincs végtelen pénzetek az esküvőtökre- ha ez megvan, akkor később az költség kérdéseknél jól fog jönni, és tudatosan tudod majd az esküvőt szervezni.

5.Inspirálódj, de tudatosan és körültekintően. Az esküvő nem mindig egyenlő a pinterest fotókkal és a külföldi instagram highlights sorozatokkal. Az viszont elengedhetetlen, hogy már a legelején tudd, milyen esküvőt szeretnél. Milyen legyen a hangulata, a stílusa, mert ennek alapján kell a helyszínt jól kiválasztani hozzá. A helyszín választáshoz az én oldalamon is találsz tippeket itt.

+1 Már a legeslegelején gondolod át, hogy rövid idő alatt van-e energiád, és kedved az esküvő megszervezésére. Arra fel kell készülnöd, hogy ha most kezdesz idei esküvőt szervezni, akkor ez „csont nélkül” nem fog menni. Főszezoni szombatra nagy eséllyel az első körben kiszemelt esküvői szolgáltatók már foglaltak lesznek. Mit jelent ez? Rengeteg plusz időt, google alámerülést és esetleg kétségbeesést a részedről. Ha erre felkészülsz lélekben és nyitott vagy a kompromisszumos megoldásokra, akkor nem ér annyi negatív inger majd a szervezés során…és most csak a már lefoglalt szolgáltatókra gondolok. Ha úgy érzed, ez felülkerekedik rajtad, akkor inkább hagyj magadnak több időt és legyen a következő szezonban, vagy utószezonban az esküvő. Ha pedig megkímélnéd magad mindenféle stressztől és tökéletes esküvőt szeretnél a meghatározott kereteiden belül, akkor keress meg, és együtt megugorjuk ezt a feladatot, ezt megígérem 😊

(A cikkhez direkt olyan fotókat válogattam, ahol idei last minute esküvőket valósítottunk meg. A borító képén az a pár van, akinek az esküvőjét 3 hét alatt szerveztük meg nyár közepén. Az alábbi pár 3 napos esküvőjét pedig mindössze 2 hónap alatt. Itt nincs lehetetlen, csak kihívás 😊)

Esküvő kastélyban

fotó: Rabloczky András

Remélem a fentiek segítséged adnak az első lépésekhez. Boldog és nyugodt esküvői készülődést!

Rácz Andrea

Esküvőszervező 

+36306518491

info@rgsmartevent.com