fbpx
Kérj ajánlatot!

Hogyan védd az esküvődön is a környezetet?

Április 22 nem csak a kislányom gyönyörű nevének a napja, hanem a Föld napja is egyben.

Hogyan védd az esküvődön is a környezetet? Befőttes üvegeses dekoráció, nagymamák csipketerítőivel. Fotó: Győrfi Photography

Mi minden évben megemlékezünk erről és tanulunk a környezettudatosságról, nem csak ezen a napon. Egyre fontosabb erről nem csak beszélni, de tenni is érte. Bevallom őszintén korábban én is szerveztem lufi felengedést esküvőn, mert nagyon látványos és hangulatos eleme volt az ünnepségnek, ma azonban már másképp dolgozom, és ha egy pár ilyet szeretne, akkor megpróbálom őket a környezetbarát megoldások felé terelni. Az elmúlt években szervezett esküvőim között is találtok lufis képeket, de a felengedést „elengedtük”, és a fotózás után a termet díszítettek a léggömbök, majd a gyerekek kapták ajándékba. Én is hoztam a lányaimnak, nagy volt az öröm. Két (sok) legyet egy csapásra. Szóval ez is mehet az alábbi  listába, amit máris sorolok. Hogyan tehetünk a bolygónkért az esküvőnk alkalmával is? Ez tehát a kérdés, íme néhány tipp a megvalósításhoz:

1.Egyértelműen azzal kezdem, hogy minimalizáljátok műanyag használatát. A szívószálat is egyre több vendéglátó egység száműzi a helyről. Lehet helyettesíteni papír szívószállal, ez látványosabb, de simán el is lehet hagyni.

2. Papírszalvéták helyett válassz mosható textilszalvétát!

3. Az újrahasznosított papírból készült dekoráció menő! Meg úgy eleve a papír dekoráció is. A papír dekorációt vagy meghívót csináltathatod magpapírból is. Már vannak szolgáltatók, akik ebben is tudnak segíteni. Mindjárt itt egy példa is 🙂 :

Elültethető magpapírból készült dekoráció. A fotót a Leuska Design-tól kölcsönöztem. Lea keze munkája, fotó: Kate Boston

4.Az emailes, azaz az elektronikus meghívó pedig nyilván a leginkább kímélő megoldás, de elfogadom, ha valaki ezt fontosnak tartja, sokan vagytok így.

5.Vágott virág helyett lehet pl cserepes vagy kaspós virág. Nem csak környezetbarát de trendi is, és jól néz ki! Igazi zöld esküvőd lehet így! Ezt tudnám még fokozni 🙂

6.Ha mindenképpen vágott virágot szeretnél, nem baj, akkor legyen szezonális, magyar válogatás!

7.Eddig is divatos volt, ebben a felsorolásban pedig feltétlenül helye van a nagyi befőttes üvegeinek. Bátran mehet az esküvőre váza minőségben, ha a dekorációs koncepcióba belefér.

8.A köszönetajándék legyen valami, ami hasznos, pl virágmag lebomló papírba csomagolva. Vagy egyszerűen ne legyen köszönetajándék, hanem az esküvői dekorációs elemeket ajándékozzátok el, ha a tieitek. Lásd a lufi esete fentebb, de a virágoknak is biztos örülnek a vendégek.

Elültethető virágmag, lebomló papírba csomagolva, köszönetajándéknak. Dekor: Lara Dekor, Fotó: LA Pictures

9.Jut eszembe, a vágott virág költeményeket máshova is el lehet ajándékozni. Biztosan sokan értékelik és örülnek neki. Ezek a virágok némi tartósításon esnek át, így még napok múlva is gyönyörűek, nem kell a kukában végezniük azonnal.

10.A megmaradt étellel is lehet mit kezdeni, csak végig kell gondolni és keresni kell megoldásokat. Van élet az elviteles dobozos megoldáson túl is 🙂

Még vannak ötleteim! Ha szeretnéd, hogy segítsek az esküvőd megszervezésében, akkor ötleteljünk együtt. Keress bizalommal!

Rácz Andrea

Esküvőszervező 

+36306518491

info@rgsmart.hu