fbpx
Kérj ajánlatot!

Stílusos fesztivál esküvő

Avagy a tudatos tervezés és az önazonos esküvő találkozása R&G Smart Event módra.

Stílusos fesztivál esküvő Színes bohókás esküvő, dekor: Cicoma, fotó: Rabloczky András

Veronika és Jovan mindössze 5 hónappal az esküvő megrendezése előtt keresett meg engem. Először egy teljesen más koncepcióban és helyszínben gondolkodtak, de egy beszélgetés után letisztultabb lett a kép és figyelembe véve a személyiségüket és a büdzsét, elkezdtünk budapesti helyszíneket nézni, amik illettek az alap elképzelésbe, vagyis szeretnék magukat egyszerűen nagyon jól érezni, nem feszengve, nem élére hajtogatva a hagyományok közé. Nagyon szerettek volna kerti partit, illetve szabadtéri ültetett vacsorát, fontos szempont volt a „pubos-kocsmás” jelleg és hangulat, amit egy klasszikus helyszínen nem is lehet visszahozni. Ennek megfelelően kerestük a helyet, amit viszonylag rövid keresés, de annál több kutatómunka előzött meg, és rátaláltunk a Fiókára!

Abban már az elején egyetértettünk, hogy ez az esküvő csak nyomokban fog hagyományos esküvői elemeket tartalmazni. Megjelenésében szerettük volna, ha díszített lenne, hiszen ez az ő nagy napjuk, de semmiképp sem fennkölt és túl elegáns, hanem valami, ami inkább egyedi, különleges, vagány, formabontó és tükrözi a személyiségüket és a fesztivál hangulatot. Amikor megtaláltuk a Fiókát már tudtuk, hogy ott majd egy színes dekorációt bontunk ki, ami tökéletesen illik az étterem fiatalos stílusához. A Fiókában az alap színek eleve dominálnak, egy nagyon színes helyről beszélünk. A kék, piros, barna székek és a zöld kert már adja magát egy csupaszín tematikához. Az ilyen helyeken nincs értelme betakarni, eltakarni, megerőszakolni az alap hangulatot, hanem egyértelműen rá kell erősíteni, ezt is tettük. Itt nem is fért volna rá az asztalra, de nem is illett volna oda 3 féle talpas pohár és alaptányér. Helyette raktunk klasszikus vastag falú vizes poharakat, színes üvegeket, színes puha textilszalvétát és még sok apróságot.  Akkor meg már a lúd legyen jó kövér, odatettük a dekorációt a szivárvány összes színével és így alakult ki a teljes koncepció, aminek szerves részei a bútorok, virágok, szalvéta, papír nyomtatványok és a köszönet ajándék is, ami a vőlegény saját gyártású olíva olaja volt (Sárga színű olaj átlátszó üvegben, odafigyelve arra, hogy a rajta lévő matrica is harmóniában legyen a többi grafikai elemmel, az üvegcse pedig az egész asztal dekorációval). A fákra lampionok kerültek, és az egész kertet felülről ölelték a pókháló mintában felhelyezett égősorok és girlandok. Kialakítottunk egy nagyon színes játszó sarkot a gyerekeknek, és szőnyegekkel, lampionokkal is feldobtuk az összképet.

akusztikus duó kerti partira

Flora és Bálint Acoustic, fotó: Rabloczky András

Az végeredmény pedig a tudatos tervezésnek köszönhetően nagyon egyben volt, gyakorlatilag minden mindennel és a párral is passzolt, és ez az, ami tulajdonképpen mindegy, hogy egy kastélyban valósul meg, vagy egy parkban. A lényeg az aprólékos tervezésben rejlik.

Fontos még kiemelni: A pár sok-sok fényt szeretett volna és éjszakai ceremóniát. Ennek a két dolognak szinte mindent alá is rendeltünk. Olyannyira, hogy az eső lába végig lógott, de bátrak voltunk és nem állítottunk fel sátrakat, mert az teljes egészében megölte volna a megálmodott hangulatot. Inkább kidolgoztunk több scenariót aznapra. Ezen a bulin ceremóniamesterként is az én kezemben volt a feladat levezényelni az estét. Gyakorlatilag egész nap újra terveztünk, de megérte, mert megvalósult a ceremónia -ugyan nem éjjel, de- már sötétben. 🙂 Itt emelném ki az általam olyan sokszor hangoztatott prioritást. Nagyon fontos eldönteni (főként szűkebb költségvetésű esküvőknél, de különben mindenkinek hasznos!), hogy mi a fontos, mit helyezünk fókuszba, és ennek megfelelően tudatosan felépíteni az esküvőt.

Éjszakai szertartás, fotó: Rabloczky András

Veronikának és Jovannak voltak különleges ötletei, amiket én személy szerint, mint esküvőszervező tárt karokkal fogadtam. Némelyik egy kis utógondozásra, vagyis tovább gondolásra szorult annak érdekében, hogy megfelelően működjön a dolog az esküvőn, de mindketten nagyon örültek, hogy a -szerintük hajmeresztő- ötleteket nem söpörtem le az asztalról….én ugyanis ilyen szervező vagyok 🙂

Ebben a cikkben az arculattal és foglalkoztam, mert nagyon szerettem ezt a rengeteg színt, pedig tudnék mesélni a programokról, és a ceremóniáról is. Talán egy következő cikkben …. Erről az esküvőről még több képet találtok itt.

Ha te is bevállalnál hasonló modern esküvőt, vagy hagyományosabbat, tudod hol találsz 😊

Rácz Andrea

Esküvőszervező 

+36306518491

info@rgsmartevent.com