fbpx
Kérj ajánlatot!

Hogyan született az R&G Smart Event rendezvényszervező cég?

Réges-régen, még 2012-ben kezdtem szervezni.

Hogyan született az R&G Smart Event rendezvényszervező cég? Story of R&G Smart Event

Buszokat kezdtem közvetíteni, és hébe-hóba megszerveztem egy-egy borkóstolót, turisztikai vagy családi programot. Még pontosan nem is tudtam, mit szeretnék, csak azt, hogy a szervezés az életem. Idegenforgalmi tapasztalattal a hátam mögött adta magát a buszbérlés, de már egy ideje vonzódtam a MICE csoportokhoz, amikbe bepillantást nyerhettem korábban. Csoportos utazás – MICE – céges rendezvények. Szervezni, szervezni! 2012-es évem arról szólt, hogy tudtam, valamit szeretnék, de még nem forrott ki, nem volt hozzá merszem és nem volt elég tapasztalatom sem. Szervezni. Programot. Bármit. Barátoknak. Pénzért. Barátilag. Szervezni. Utazást. Idegenforgalom. Nemzetközi. Rendezvény. Esküvő. Valami ilyesmi káosz uralkodott a fejemben akkor. Kellett egy név. Az R&G nem is olyan fontos, mert ezek nevek kezdőbetűi. De kellett egy szó. Egy olyan szó, ami tükrözi, amit csinálok. De mit is? Még nem tudtam biztosan. Rendezvényt szervezek. Utazást szervezek. Mindent megszervezek. Ez már akkor is biztos volt. 2013-at írtunk, amikor még valamikor az év elején Alida barátnőmmel, aki akkor már esküvőket szervezett, beültünk egy kávéra. Ő volt az, aki nélkül most nem lennék sehol. De tényleg! Ha akkor ott nem találkozunk, akkor most nem szervezek. Így, ebben a formában. De térjünk vissza. Alida azt mondta, szervezzünk orosz esküvőket. És én akkor azt mondtam: Jó. 🙂  🙂 (Nem vagyok semmi jónak az elrontója, dehogyis! Sőt nagyon is akartam, titkon reméltem!) Nagyon inspirált. (Együttműködésünk azóta is tart. Mindig tanulok tőle.)

De még mindig kellett egy frappáns név. A buszozás szépen fejlődött, az ügyfélkör úgy bővült folyamatosan és robbanásszerűen, mintha csak ezt akarnám. Utazási irodák, cégek, magánszemélyek. Rácz Andi kezdett bevonulni a köztudatba. Na, nem nagyban, csak kicsiben, de azt biztosan. Szerettem, nem azt mondom, de nekem még ennél sokkal több kellett. A szívem nem pont, nem csak ide húzott.

Mi legyen a név? Angol kell, kifejező kell, olyan kell, amibe sok minden belefér. Nem lehet wedding, és nem lehet travel sem, hiszen az egyik kizárja a másikat. Olyan kell, hogy az ember tudja, hogy a Rácz Andi egy olyan szervező, akire sok mindent IS rá lehet bízni. Sokáig R&G „contact” akartam lenni. Különben szerintetek milyen lett volna? Ugye, hogy nem? Nem… SMART! Kimondtam és leírtam többször. Megnéztem az összes jelentését. És igen, megszületett 2013 őszén az R&G smart. Az R&G smart személyszállítás, idegenforgalom és egy kis esküvőszervezés volt akkor.

Elkészült az első weboldalam és a facebook oldalam. Kijött az első adag névjegykártya. Elindult az első marketing akcióterv. Eljött 2014, és eljött az ideje a legelső saját szervezésű esküvőnek, ami rögtön egy destination wedding volt. Egy igazi orosz destination wedding, 25 fővel. Onnantól jöttek a megkeresések. Lassan, de biztosan. Ismerősök, magyarok, külföldiek. Majd jöttek az egyéb rendezvények. Onnantól, hogy az R&G smart debütált egy kicsi céges rendezvénnyel is, nem volt megállás. 2017-ben a CEWES esküvőkiállításon még R&G smart-ként vettem részt kiállítóként.

CEWES 2017, dekoráció: Esküvők Virága

Valamikor akkoriban már tudtam, hogy végre elérkezett az idő, hogy tényleg rendezvényszervezőnek kiáltsam ki magam. 🙂 Ma is azt mondom, ezt nem lehet kitanulni, ezt ki kell tapasztalni. Én pedig –egyéb munkáimon keresztül is- elég sok oldalról megközelítettem és körbejártam a rendezvényeket. MICE beutaztatóként, MICE szállodásként, céges rendezvények, konferenciák, tréningek, esküvők, nemzetközi esküvők. Megszületett az R&G Smart Event a mai formájában. Event, hiszen az R&G Smart Event esküvőkben és céges rendezvényekben is otthon van, valamint továbbra is buszok bérlésével is foglalkozik. Én pedig, Rácz Andi (elnézést, Andrea, de tényleg mindenkinek csak Rácz Andi) imádom ezt csinálni, mert ez vagyok én. A jövőre vonatkozóan pedig nagyon sok tervem van és haladok az utamon tovább. Ha a világ is úgy akarja, majd hallotok még rólam, ha megint lesz  majd iparágunk!

R&G Smart Event logo

 

Rácz Andrea

Rendezvényszervező 

+36306518491

info@rgsmart.hu